lauantai 30. marraskuuta 2013

Keila

Tämän projektin kanssa onkin mennyt hermot useampaan otteeseen... mutta pidin kyllä tästä projektista kovasti, olisi useammankin tälläisen voinut tehdä.


Vaihe 1: Hionta ja Kittaus

Kuvissa näkyy alkuperäinen keila. Kovan elämän keilaradalla kokenut lommoinen ja naarmuinen yksilö. Keila hiottiin käyttäen muovista kittilastaa hiomatukena, jotta muodoista saadaan oikeat. Lommokohdat ja muut virheet kitattiin.






Vaihe 2: Pohjamaali

En yhtään muista mitä maalia käytimme, tästä on nimittäin jo jonkin aikaa... Maalasin pohjamaalin yhdessä luokkalaiseni kanssa, kuvissa lähimpänä oleva keila on minun. HVLP -ruiskulla siis maalattiin.




 Vaihe 3: Pilalle mennyt maalaus

Valitsin maalin, joka ei ollutkaan tarpeeksi peittävä, en muistanut ottaa yhtäkään kuvaa maalatusta keilasta, mutta tässä kuvassa näkyy vielä himmeä sininen kuulto keilassa. Keila siis hiottiin uudestaa. Kuvassa jo hiottu keila.


Vaihe 4: Valkoinen hiomaväri

Laitoin keilaan valkean hiomavärin, jotta maali näkyisi paremmin. Muutin kuitenkin mieltäni ja maalasin keilan myöhemmin eri maalilla kuin viime vaiheessa.


Vaihe 5: Valkoharmaa maali

Valitsin maalin joka oli aika vaaleanharmaa väriltään. Joku oli kuitenkin pudottanut keilan, kun se oli ollut kuivumassa maalauskammiossa. Tässä vaiheessa oli hermot vähän lujilla, mutta hioinpa sitten kuitenkin tämän maalin kokonaan pois ja kittasin suurimmat vauriot... Kuvissa näkyy hieman vaurioita (puhelinlaadun takia tosin melko heikosti).



Vaihe 6: Lopullinen maali

Kun sain keilan hiottua ja kitattua tein lopullisen maalin, valitsin hopean värin. 


Vaihe 7: Lakattu ja valmis keila

Siinä muutamia kuvia valmiista työstä, ensimmäisessä kuvassa keila on muiden keilojen kanssa. Vaaleanpunainen on Elinan, mustasta en tiedä. 


Lopputulos

Sitten vielä kameralla otettua selvempää kuvaa keilasta, ja pari jouluisempaakin kuvaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti