perjantai 29. elokuuta 2014

Työssäoppi tehtäviä

Tänään tuli sopivan rauhallinen päivä näiden blogitehtävien tekoon. Ajanpuutteen vuoksi ne ovatkin hieman viivästyneet.
Aloitetaan ensimmäisen viikon suihkupuhdistus tehtävästä.
Ensimmäinen osa tehtävästä oli tutustua standardeihin. Standardit ovat määritelmiä ja arvosteluperusteita siitä miten jokin työ tulee tehdä, tai millainen työn lopputulos tulee olla. Myös esikäsittely merkintöihin tulee samalla tutustua. Esikäsittelymerkintöjä ovat mm. esikäsittelytunnukset kuten lian ja rasvan poisto Pe.
Toinen osa tehtävästä oli kertoa suihkupuhdistusaste SA 2½ merkitys. SA 2½ on hyvin huolellinen suihkupuhdistus. Pinnalla ei saa olla näkyvää öljyä, rasvaa, likaa, valssihilsettä, ruostetta, maalia, tai muita vieraita aineita. Ja pinnalla kuitenkin jää epäpuhtauksia ne saavat näkyä vain heikkoina värjäytyminä, laikkumaisina tai juovamaisina varjostumina.
Kolmas osa tehtävästä oli kertoa suihkupuhdistukseen käytettävistä suojaimista, suihkupuhdistettavien kappaleiden kunnosta ja laadusta. Suihkupuhdistaessa on oltava suojalasit että onnettomuuksilta vältytään esim. jos luukun avatessa koneesta lentääkin hiekkaa jos koneeseen tulee mahdollinen vika. Luulisin että myös lasi tai muu osa koneesta voi mennä rikki. Myös hanskat ovat tarpeen jos koneen omat hanskat ovat reikäiset. 
Suihkupuhdistettavien kappaleiden on tietenkin oltava vahvoja, jotta niihin voi käyttää suihkupuhdistusta ilman että kappale menee rikki tai taipuu väärään asentoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti