keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kaapinovet

Tässä pieni postaus yhdestä työstä, jonka tein ennen joulua. Elikkä taisi olla suunnilleen 15 vuotta sitten valmistetut kaapinovet, jotka on muuten sattumoisin tehty samassa paikassa, jossa olin toisena vuotena työssäopissa. Näihin kaivattiin hieman uudempaa ilmettä. Väriksi valittiin suorakiilto valkoinen. :)


Ennen... 


...ja jälkeen


Tästä lähdettiin. Aivan ensimmäiseksi tehtiin huolellinen rasvanpoisto, pinttyneet liat rapsutin varovasti pois kittilastalla ja jokainen ovi käytiin huolellisesti läpi 800 hiomapaperilla. Tämän jälkeen vielä viimeinen rasvanpoisto ja ennen maalausta puhallus...


...jonka jälkeen sprayllä muovitartunta pintaan.


Kun kappale mattaantui niin päästiin maalaamaan.


Muovitartunnan jälkeen oviin laitettiin ohuelti melkein harsomainen pohjamaali ainoastaan tartuntaa luomaan, sillä peittävää pohjamaalia ei tässä tapauksessa tarvittu, koska kyse oli kaapinovista ja suorakiiltoväri on aika peittävää. 


Sitten vain suorakiilto valkoinen pintaan.

Kerrankin kammio (tai oikeastaan melkein kaksikin jos tarkkoja oltiin) täynnä tavaraa. Tuli ihan mieleen puutyöllä vietetty työssäoppijakso, kun pääsi maalaamaan melkeimpä koko päivän joinakin päivinä.


Valmis ja kuiva työ. :)


Kaapit tulivat siskolleni, niin pääsi vähän auttamaan asennuksessakin, vaikka reipas siskoni olikin näppärästi saanut jo melkein kaikki asennettua kun pääsin paikalle.


Tämmöinen apurikin oli paikalla.




Ja vielä uudet vetimet paikalleen. Kiitokset vielä Nikille ja Emilialle, jotka auttoivat hiontavaiheessa.

Alla vielä toinen työ esittelyssä, jonka teimme siskolleni kesäloman aikoihin Nikin kanssa. Eli parin takan maalaus. Myös seiniä ja muuta on tullut maalattua, kun siskoni osti tälläisen vanhemman talon kesällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti