perjantai 22. tammikuuta 2016

taitaja semifinaali


20.1-21.1.2016 kisattiin Mikkelissä Taitaja semifinaali. Itsekin uskaltauduin mukaan, lähinnä vain hauskanpidon ja kokemuksen vuoksi, kun tuota autonmaalausta on tullut vähemmän tehtyä, kun suuri osa töistäni on painoittunut teolliseen pintakäsittelyyn nyt lähiaikoina. Oma kilpailupäiväni oli 20.1, sillä kaikki 12 osallistujaa oltiin jaettu puoliksi, ja osa kilpaili keskiviikkona ja osa torstaina. 

Matkaan lähdettiin Marikan kanssa jo tiistaina heti koulun jälkeen. Matkaa Mikkeliin oli kolmisen tuntia. Perillä vietiin ensimmäisenä kilpailuvälineeni kyseiselle koululle, jossa kilpailu käytiin. Mikkelissä pakkasta oli nimittäin -31 ja autossa esimerkiksi kiillotustahnat olisivat jäätyneet. Tästä suuntasimme hotellille, ja myöhemmin illalla kävimme vielä kaupassa ja syömässä Amarillossa.

Käyttöteknisiä tiedoitteita selailtiin vielä kuin viimeistä päivää ennen nukkumaan menoa, ja opettajallekin piti lähettää vielä viestillä muutama kysymys. 


Aamulla kun päästiin koululle alkoi jännitys jo ehkä vähän laantua, kun paikalla oli kuitenkin tuttuja tuomareita. Meiltä koulusta Juha ja entisiä opettajia Jan ja Jukka. Ensiksi ilmoittauduttiin ja juotiin vielä aamukahvit ennen kilpailua. Kilpailu oli kaksiosainen. Ensimmäiseen osioon kuului pohjatyöt ja märkää-märälle pohjamaalin ruiskutus. Toiseen osaan sitten taas kuului oikean sävyn valinta, vesimassan ja kirkaslakan ruiskutus. 

Ensimmäinen osa ei itselläni mennyt kovin hyvin, mutta toisen osan avulla taas kirittiin eteenpäin, sillä se meni suhteellisen hyvin, varsinkin lakkaus.


Fiilikset olivat kyllä hyvät, ja kilpailu oli paljon mukavampi tapahtuma kuin osasin kuvitellakaan. Ajattelin että kilpailijat olisivat lähinnä omissa oloissaan, mutta meillähän olikin siellä tosi hyvä yhteishenki! Etenkin tamperelaisten kilpailijoiden kanssa tuli tutustuttua siellä. Tuomaritkin näyttivät olevan vähän ihmeissään kun autettiin siellä kaikki vähän toinen toistamme. 


Tässä meitsin lokasuoja, ja alempana kaikkien kilpailijoiden. Nyt vain odotellaan, että ketkä viisi pääsevät finaaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti